Markalanmak üzere 06.04.2009 tarih ve 111 Numarası ile tescillenen Diyarbakır Karpuzu, irilikleri itibariyle dünyaca meşhur olan Diyarbakır Karpuzları yuvarlak-oval şekilli, alacalı karpuzlar sınıfına girmektedir. Diyarbakır’da, Sürme, Pembe, Beyaz Kış, Kara Kış ve Ferik adları ile tanınan tiplerin eskiden yaygın olarak yetiştirildiği bilinmektedir. Ancak günümüzde bu çeşitlerden sadece Sürme yetiştirilmektedir.
Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Diyarbakır karpuzu farkındalığını artırmak eğitim ve destek projeleri ile Diyarbakır karpuzu yetiştiriciliğini canlandırmak hedefi ile çalıştay düzenlendi.
Koordinasyonu Sadık Ağar tarafından yapılan, Dicle Ünversitesi, Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği Diyarbakır karpuzu yetiştiriciliği çalıştayı; 26.02.2024 tarihinde Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
Yoğun katılım ile gerçekleştirilen Diyarbakır Karpuzu yetiştiriciliği çalıştayına Protokolde Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Kayapınar kaymakamı , Kayapınar Belediye Başkan Vekili Arif Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’yi vekalaten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat ilçe Milli Eğitim Müdürleri , Tarım il Müdür Yardıcıları ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli katıldı.
Polis Haber Noktası-Diyarbakır
Senai Ergünöz
GÜNDEM
13 Ekim 2024GÜNDEM
13 Ekim 2024GÜNDEM
13 Ekim 2024ASAYİŞ
13 Ekim 2024ASAYİŞ
13 Ekim 2024ASAYİŞ
13 Ekim 2024ASAYİŞ
13 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.